• Werken langs de Waal. Industrieel erfgoed: Nijmegen kent een rijk industrieel verleden.  Wat is er met deze objecten gebeurd? En zijn ze nog bruikbaar voor de toekomst? i.s.m. Michiel Kruidenier en Nadine Reef.
  • Doornroosje, de ziel is meeverhuisd’fotoboekArchitectuurfotograaf Thea van den Heuvel is gericht op ruimte, sfeer en details. Ze leerde door in en rondom het gebouw te bewegen hoe intelligent het is gebouwd, zonder overbodige luxe maar met de esthetiek in beeld en vorm. “Dit was geen architectuurfotografie pur sang maar een zoektocht naar de ‘ziel’ van het gebouw. Zo ben ik van de dag naar de avond gegaan en van het gebouw naar de mens: het personeel en de bezoekers zijn uiteindelijk centraal gesteld, ook letterlijk in het hart van het boek”. tekst Alex van der Hulst, vormgeving Another Day Yorick de Vries, met bijdragen van Burgemeester Bruls, Torre Florim (zanger De Staat), Jan Decker, Willem Venema, Toine Tax e.a. en NNFilm.
  • De Oversteek’ en ‘Meer dan een brug’: Fotoboeken stadsbrug De Oversteek met Clemens Verhoeven, René Duifhuizen en Nicoline Mulders.
  • Pantheon (3 talig): 140 kunstwerken / 50 jaar kunstenaarschap Uwe Poth. Expositie in Galerie Nouvelles Images, Den Haag.
  • 10th anniversary Edition’ fotoboek ‘JDS Vastgoed: 76 projecten in Nederland i.s.m.Dedoc Ontwerpers.
  • Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit: 4 jaarboeken i.s.m. Linda Swaap (Accu ontwerp).
  • Sprekende contrasten‘ fotoboek renovatie en nieuwbouw van het Walterboscomplex te Apeldoorn i.s.m. Kees Hakvoort. Belastingdienst, Rijksvastgoed.
  • Kunstveld’: fotoboek en expositie gebaseerd op de documentaire fotografie-jaaropdracht van de Provincie Gelderland. Thea is een expert in het fotograferen van onder andere architectuur, van industriële settings en van bouwprocessen. Dan denk je al snel aan een oeuvre dat bestaat uit afbeeldingen vol technische constructies. Maar het eigenaardige is dat zij er juist in slaagt om een gevoeligheid en dynamiek te bereiken, die zich lastig in woorden laat vangen. Zij komt tot afgewogen beelden dankzij de juiste compositie, haar gevoel voor detail, haar afgewogen kleuren en haar ongebruikelijke standpunten waardoor verrassende vormen en lijnen ontstaan. Zij roept vragen op en wekt de indruk van een verhaal. En daarmee bewerkstelligt zij een entree tot de verbeelding…” wethouders Hannie Kunst, Paul Depla.